Mερικές οδηγίες για να σας πετυχένουν πάντα τα γλυκά σας!!!
Πώς θα αρχίσετε σωστά:
- Διαβάζετε τη συνταγή.
- Συγκεντρώνετε τα υλικά,που πρέπει να είναι πολύ κναλής ποιότητας.
- Μετράτε τα υλικά με φλιτζάνι-μεζούρα ή ζυγαριά.
- Προθερμένετε το φούρνο,αν τα παρασκευάσματα σας χρειάζονται φούρνισμα.
- Αποφύγετε να προσθέτετε ή να αφαιρείτε υλικά.
- Να αντικαθιστάτε υλικά.
- Για το μέτρημα των στεγνών και υγρών υλικών υπάρχουν ειδικά -φλιτζάνια-μεζούρες-καθώς και ειδικά κουτάλια.
- Για να μετρήσετε π.χ. ζάχαρη,γεμίζετε το φλιτζάνι-μεζούρα και ό'τι εξέχει το αφαιρείτε κοφτά με μαχαίρι.
- Αν π.χ. θέλετε να μετρήσετε αλεύρι,πρώτα το κοσκινίζετε για να αφρατέψει,μετά γεμίζετε το φλιτζάνι και αφαιρείτε με μαχαίρι κοφτά ό'τι εξέχει.
- Για το βούτυρο το άλιωτο χρησιμοποιήτε το φλιτζάνι-μεζούρα για στεγνά υλικά.Το γεμίζετε , το πιέζετε καλά και αφαιρείτε ό,τι εξέχει.
- Το λιωμένο βούτυρο το μετράμε με το φλιτζάνι για τα υγρά υλικά.
Χωρητικότητα > Βάρος
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι (κοσκινισμένο) > 110-120 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψυχα > 150 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο > 225 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα > 225 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη > 225 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη > 160 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψυχα > 125 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι > 225 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι > 350 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό > 225 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι > 200 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι > 175 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδα ξανθή > 150 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδα μαύρη > 125 γραμμάρια
- 3 κουταλιές τσαγιού υγρό > 1 κουταλιά σούπας
- 16 κουταλιές σούπας υγρό > 1 φλιτζάνι τσαγιού
H προθέρμανση του φούρνου:
Τα γλυκίσματα θέλουν ζεστό φούρνο (προθερμασμένο) .Γυρίστε το θερμοστάτη του φούρνου σας στην θερμοκρασία που αναφέρεται στη συνταγή.Όταν σβησει το φωτάκι ο φούρνος είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί.
Θερμοκρασίες φούρνου σε βαθμούς φάρενε'ι'τ και κελσίου:
- 250* φαρενάιτ ή 120* κελσίου > φούρνος πολύ σιγανός
- 300* φαρενάιτ ή 150* κελσίου > φούρνος σιγανός
- 350* φαρενάιτ ή 175* κελσίου > φούρνος μέτριος
- 375* φαρενάιτ ή 180* κελσίου > φούρνος μέτριος προς δυνατός
- 400* φαρενάιτ ή 205* κελσίου > φούρνος δυνατός
- 450* φαρενάιτ ή 232* κελσίου > φούρνος πολύ δυνατός
Το φούρνισμα:
- Σημασία για το καλό ψήσιμο στο φούρνο έχει η θέση της σχάρας και του ταψιού.
- Συνήθως η σχάρα ή το ταψί τοποθεούνται με τρόπο ώστε η επιφάνεια του παρασκευάσματος να φθάνει στη μέση του φούρνου.
- Σε ψηλότερο μέρος τοποθετούμε το ταψί όταν θέλουμε να ροδίσει το παρασκεύασμα μας με τη βοήθεια του γκρίλ.Κάθε φούρνος έχει τις ιδιόμορφίες κζι πρέπει η νοικοκυρά να έχει διαβάσει πρώτα τις οδηγίες χρήσης του.
- Επίσης δεν πρέπει να ανοιγοκλείνετε ποτέ την πόρτα του φούρνου κατα τη διάρκεια του ψησίματος.