Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Κουραμοπιέδες Σμύρνης























Υλικά:

  • 1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλι.τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 8 φλι.τσαγιού αλεύρι
  • μεγάλα γαρύφαλα
  • 1 κιλό περίπου άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα ή στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε τμηματικά την άχνη ζάχαρη (1 φλιτζάνι) και το κονιάκ.Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε στη αρχή με ένα κουτάλι.Ζυμώνουμε την ζύη ελαφρά και την πλάθουμε σε μπαλάκια.Τους δίνουμε σχήμα αχλαδιού και καρφώνουμε στην κορυφή απ οένα γαρύφαλο ή τα πλάθουμε στο σχήμα S .Βάζουμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.Πρίν κρυώσουν τους βάζουμε πάνω σε άχνη ζάχαρη και κοσκινίζουμε απο πάνω τους μπόλικη άχνη ζάχαρη για να σκεπαστούν τελείως.
Καλή επιτυχία!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More