Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Κουραμπιέδες Πηλιορείτικοι

Υλικά:

  • 1 1/2 φλι.τσαγιού φουντούκια
  • 1 1/2 φλι.τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή γάλακτος
  • 1/2 φλι.τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας σταχτόνερο
  • 4 1/2 φλι.τσαγιού αλεύρι (περίπου 1/2 κιλό)
  • γαρίφαλα
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ψήνουμε στο φούρνο τα φουντούκια και τα τρίβουμε σε μια πετσέτα για να αφαιρεθεί το φλούδι τους.Τα κόβουμε στο μπλέντερ ή με γουδί αν τα θέμουμε χοντροκομμένα.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τη βανίλια,το σταχτόνερο,διαδοχικά τα φουντούκια και 3 φλιτζάνια απο το αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά περίπου.Ρίχνουμε και απο το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη σφιχτή.Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά .Πλάθουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια τα πιέζουμε να ανοίξουν σε πάχος περίπου 1 1/2 εκα. και τα κόβουμε με κουπ πατ σε σχήμα αστέρι ή ότι άλλο θέλουμε.Μπήγουμε στο κέντρο απο 1 γαρίφαλο και τους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.Οταν κρυώσουν ραντίζουμε τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.
Καλή επυτιχία!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More