Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Mερικές οδηγίες για να σας πετυχένουν πάντα τα γλυκά σας!!!

Πώς θα αρχίσετε σωστά:

  1. Διαβάζετε τη συνταγή.
  2. Συγκεντρώνετε τα υλικά,που πρέπει να είναι πολύ κναλής ποιότητας.
  3. Μετράτε τα υλικά με φλιτζάνι-μεζούρα ή ζυγαριά.
  4. Προθερμένετε το φούρνο,αν τα παρασκευάσματα σας χρειάζονται φούρνισμα.
Για να έχετε επιτυχία:
  • Αποφύγετε να προσθέτετε ή να αφαιρείτε υλικά.
  • Να αντικαθιστάτε υλικά.
Πως μετράμε τα υλικά:
  • Για το μέτρημα των στεγνών και υγρών υλικών υπάρχουν ειδικά -φλιτζάνια-μεζούρες-καθώς και ειδικά κουτάλια.
  • Για να μετρήσετε π.χ. ζάχαρη,γεμίζετε το φλιτζάνι-μεζούρα και ό'τι εξέχει το αφαιρείτε κοφτά με μαχαίρι.
  • Αν π.χ. θέλετε να μετρήσετε αλεύρι,πρώτα το κοσκινίζετε για να αφρατέψει,μετά γεμίζετε το φλιτζάνι και αφαιρείτε με μαχαίρι κοφτά ό'τι εξέχει.
  • Για το βούτυρο το άλιωτο χρησιμοποιήτε το φλιτζάνι-μεζούρα για στεγνά υλικά.Το γεμίζετε , το πιέζετε καλά και αφαιρείτε ό,τι εξέχει.
  • Το λιωμένο βούτυρο το μετράμε με το φλιτζάνι για τα υγρά υλικά.

Μέτρα:
Χωρητικότητα > Βάρος
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι (κοσκινισμένο) > 110-120 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψυχα > 150 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο > 225 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα > 225 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη > 225 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη > 160 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψυχα > 125 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι > 225 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι > 350 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό > 225 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι > 200 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι > 175 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδα ξανθή > 150 γραμμάρια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδα μαύρη > 125 γραμμάρια
  • 3 κουταλιές τσαγιού υγρό > 1 κουταλιά σούπας
  • 16 κουταλιές σούπας υγρό > 1 φλιτζάνι τσαγιού




H προθέρμανση του φούρνου:
Τα γλυκίσματα θέλουν ζεστό φούρνο (προθερμασμένο) .Γυρίστε το θερμοστάτη του φούρνου σας στην θερμοκρασία που αναφέρεται στη συνταγή.Όταν σβησει το φωτάκι ο φούρνος είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί.



Θερμοκρασίες φούρνου σε βαθμούς φάρενε'ι'τ και κελσίου:
  • 250* φαρενάιτ ή 120* κελσίου > φούρνος πολύ σιγανός
  • 300* φαρενάιτ ή 150* κελσίου > φούρνος σιγανός
  • 350* φαρενάιτ ή 175* κελσίου > φούρνος μέτριος
  • 375* φαρενάιτ ή 180* κελσίου > φούρνος μέτριος προς δυνατός
  • 400* φαρενάιτ ή 205* κελσίου > φούρνος δυνατός
  • 450* φαρενάιτ ή 232* κελσίου > φούρνος πολύ δυνατός


Το φούρνισμα:
  • Σημασία για το καλό ψήσιμο στο φούρνο έχει η θέση της σχάρας και του ταψιού.
  • Συνήθως η σχάρα ή το ταψί τοποθεούνται με τρόπο ώστε η επιφάνεια του παρασκευάσματος να φθάνει στη μέση του φούρνου.
  • Σε ψηλότερο μέρος τοποθετούμε το ταψί όταν θέλουμε να ροδίσει το παρασκεύασμα μας με τη βοήθεια του γκρίλ.Κάθε φούρνος έχει τις ιδιόμορφίες κζι πρέπει η νοικοκυρά να έχει διαβάσει πρώτα τις οδηγίες χρήσης του.
  • Επίσης δεν πρέπει να ανοιγοκλείνετε ποτέ την πόρτα του φούρνου κατα τη διάρκεια του ψησίματος.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More