Υλικά:
- 3 1\2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 3 κουταλάκια γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 6 κροκάδια αυγών
- ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
- 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- ζάχαρη άχνη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,την μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο με κουτάλι ή στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη
ζάχαρη.Προσθέτουμε ένα ένα τα κροκάδια των αβγών και λίγο ξ΄θσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.Κατόπιν ρίχνουμε το αλέυρι με το μπέκιν και το αλάτι χτυπαμε ελαφρά και ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά.Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί μας (Νο 30 αν έχετε) και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας.
Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 45 λεπτά.Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε απο πάνω άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου