Υλικά
• 1 πακ γαρίδες
• 1 πακ τομάτες αποφλοιωμένες
• 60 ml ελαιόλαδο
• 250 g κεφαλογραβιέρα
• 1 κτγ ρίγανη
• 2 σκελίδες σκόρδο
• αλάτι ψιλό
• πιπέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους την κεφαλογραβιέρα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 6’ περίπου ανακατεύοντας καλά, προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες τομάτες και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό. Μόλις αρχίσει και δένει η σάλτσα, προσθέτουμε τη ρίγανη και τοποθετούμε σε πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με κύβους τυριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220ºC για 6 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!
Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010
Γαρίδες Σαγανάκι
7:19 μ.μ.
Rinoula
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου