Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Αφράτοι κεφτέδες




Νέος ανανεωμένος ιστότοπος

Καλώς ήρθατε στο fagopoti μετά από πολύ καιρό απουσίας επιστρέφουμε ανανεωμένοι σε νέα ιστοσελίδα με εύκολες , γρήγορες και ανανεωμένες συνταγές .
Επισκεφτείτε το http://greatcakerecipes.blogspot.gr/ και πείτε μας την γνώμη σας !
Σας ευχαριστούμε πολύ!

Welcome at fagopoti , after a long period of absence we are making a dynamic come back with our new website
http://greatcakerecipes.blogspot.com/ where you can find improved recipes wich are easy , fast and fun
to realize !
Thanks a lot !

Υλικά


800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
1 ώριμη ντομάτα (σφιχτή), τριμμένη στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
1 αυγό
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
1. Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο.
2. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
3. Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. (Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 10΄ ρίξτε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση).

πηγη: http://www.argiro.gr/

Κανελόνια με κιμά και κρέμα

Υλικά

24 κανελόνια
2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας
Για τη γέμιση
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος δύο φορές περασμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
1/2 ξύλο κανέλας
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γλ. ζάχαρη
¼ φλ. τσαγιού κονιάκ
φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα

Για την κρέμα:
1 λίτρο ζεστό γάλα
100 γραμμ βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι

Εκτέλεση:
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20΄ μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε για 1΄ το αλεύρι. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το ½ γάλα ανακατεύοντας με σύρμα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα στο ταψί. Γεμίζουμε με κουτάλι τα κανελόνια και τ’ ακουμπάμε στην κρέμα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια και τέλος με την κρέμα. Ψήνουμε στους 180°C για 25΄ σκεπασμένα. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η κρέμα.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Καναπεδάκια με αυγό

Υλικά:

4 αυγά βρασμένα καλά
μαγιονέζα
μαιντανό
ψωμί ή κράκερ

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα αυγά σφιχτά,τα καθαρίζουμε τα 3 αυγά και με πολύ προσοχή τα κόβουμε σε φέτες.
Τοποθετούμε ένα φετάκι αυτό πάνω στο κράκερ η ψωμί μας .Πιάνουμε ένα κορνέ και το γεμίζουμε με μαγιονέζα και στο κέντρο του αυγού κάνουμε μια ροζέτα.Πιάνουμε το άλλο αυγό το καθαρίζουμε και πιάνουμε μόνο τον κρόκο τον λιώνουμε με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε λίγο πάνω απο κάθε καναπεδάκι,στο τέλος καρφώνουμε και 1 η 2 φιλαράκια μαιντανό.

Καναπεδάκι με ροκφόρ

Υλικά:

1 τρίγωνο τυρι ροκφόρ
1 κ.γ. βούτιρο
λίγα αγγουράκια τρουσί
κάπαρη

Εκτέλεση:
Λιώνουμε με ένα πιρούνι το ροκφόρ και τι δουλεύουμε με λίγο βούτιρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.Αλείφουμε την επιφάνεια του ψωμιού ή του κράκερ (ότι επιθυμήτε) και γαρνίρουμε στο κέντρο με μια φετόυλα απο αγγουράκι τουρσί και κάπαρη.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μουσσακάς!!
















Ευχαριστώ θερμά το http://moussakas.com/ την βοηθειά του !!!


Υλικά:

1 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό πατάτες
αλάτι,πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Σάλτσα κιμά:
1 κιλό κιμά (ότι σας αρέσει)
2 κρεμμίδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες τριμμένες
5 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
1 κύβο knorr ή αλάτι
πιπέρι
μισό ματσάκι μαιντανό
μισό φλιτζάνι κρασί
1 φύλο δάφνης (προαιρετικά)
1 ξυλαράκι κανέλα (προαιρετικά)

Μπεσαμέλ:
8 κ.σ. βούτιρο
8 κ.σ. αλέυρι
5 φλ.γάλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάριδο
1 φλ. ρεγκάτο τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση :
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε φέτες περίπου 1 εκ.τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και μετά σε χαρτί κουζίνας για να φύγει όλο το λάδι.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Σάλτσα κιμά:

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά και τον αφήνουμε να βγάλει όλα τα νερά του.Μόλις πιεί όλο το νερό του ρίχνουμε λάδι και τον τσιγαρίζουμε,ρίχνουμε το κρεμμίδι και το τσιγαρίζουμε μαζί με τον κιμά.Προσθέτουμε το σκόρδο,τις τριμμένες ντομάτες,τον ντοματοπελτέ,το μαιντανό,τον κύβο ή αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη,την κανέλα και στο τέλος το κρασί και λίγο νερό.Την αφήνουμε σε μέτρια φωτια για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά να ψηθεί.

Μπεσαμέλ:

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα τον βούτιρο σε μέτρια φωτιά,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σίρμα γύρο στα 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα το μείγμα προσοχή να μην το παρα βράσετε και γίνει καφέ!Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.Προσοχή δεν σταματάμε το ανακάτεμα γιατί η μπεσαμέλ μας θα σβολιάσει.Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,και ελάχιστο μοσχοκάριδο και αν θέλουμε το τυρί.Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

Εκτέλεση μουσσακά:
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες τις αλατοπιπερόνουμε.Απο πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες και πάνω απο τις μελιτζάνες απλώνουμε τον κιμά να πάει παντού.Πάνω απο τον κιμά ρίχνουμε την μπεσαμέλ μας και την απλώνουμε καλά ετσι ώστε να καλύψει τον κιμά μας και πασπαλίζουμε με τυρί.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να λιώσει το τυρί μας!

Καλή σας όρεξη!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More