Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Koυραμπιέδες αμυγδάλου









Υλικά:

  • 1 φλι.τσαγιού αμυγδαλόψυχα
  • 1 1/2 φλι.τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 φλι.τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κροκάδι
  • 1 φλι.τοθ καφέ χθμό πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες
  • 5 φλι.τσαγιού περίπου αλεύρι
  • 1/2 κιλό περίπου άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα αλέθουμε.Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη.Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα α γίνει αφράτο.Προσθέτουμε το κροκάδι αυγού,το χυμό πορτοκαλιού,τη βανίλια και αρκεό αλεύρι για να γίνει η ζύμη σφιχτή.Αφήνουμε την ζύμη,σκεπασένη,στο ψυγείο επι 1 το λιγότερο ώρα.Την πλάθετε σε μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου καριδιού το πατάτε ελαφρά και πιέζουμε το φορμάκι μας απο πάνω καλά και όση ζύμη περισσεύει στα πλάγια την αφαιρούμε.Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες μας σε μέτριο (175 βαθμούς) για περίπου 20 λεπτά.Πρίν κρυώσουν τους βάζετε σε μια πιατέλα οπου έχουμε απλώσει άχνη ζάχαρη.Κοσκινίζουμε πάνω απο τους κουραμπιέδες μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More