Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Αφράτοι κεφτέδες




Νέος ανανεωμένος ιστότοπος

Καλώς ήρθατε στο fagopoti μετά από πολύ καιρό απουσίας επιστρέφουμε ανανεωμένοι σε νέα ιστοσελίδα με εύκολες , γρήγορες και ανανεωμένες συνταγές .
Επισκεφτείτε το http://greatcakerecipes.blogspot.gr/ και πείτε μας την γνώμη σας !
Σας ευχαριστούμε πολύ!

Welcome at fagopoti , after a long period of absence we are making a dynamic come back with our new website
http://greatcakerecipes.blogspot.com/ where you can find improved recipes wich are easy , fast and fun
to realize !
Thanks a lot !

Υλικά


800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
1 ώριμη ντομάτα (σφιχτή), τριμμένη στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
1 αυγό
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
1. Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο.
2. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
3. Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. (Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 10΄ ρίξτε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση).

πηγη: http://www.argiro.gr/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More