Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Mηλόπιτα κέικ με μπισκότα κανέλλας


Νέος ανανεωμένος ιστότοπος

Καλώς ήρθατε στο fagopoti μετά από πολύ καιρό απουσίας επιστρέφουμε ανανεωμένοι σε νέα ιστοσελίδα με εύκολες , γρήγορες και ανανεωμένες συνταγές .
Επισκεφτείτε το http://greatcakerecipes.blogspot.gr/ και πείτε μας την γνώμη σας !
Σας ευχαριστούμε πολύ!

Welcome at fagopoti , after a long period of absence we are making a dynamic come back with our new website
http://greatcakerecipes.blogspot.com/ where you can find improved recipes wich are easy , fast and fun
to realize !
Thanks a lot !

  • Υλικά:
  • 4 μήλα
  • 60γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 60γρ. ζάχαρη
  • 60γρ. φαρίνα
  • 100γρ μπισκότα κανέλλας (speculoos) αλεσμένα στο μπλέντερ
  • Για την καραμέλα :
  • 100γρ ζαχαρη
  • 1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση :

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα 100γρ ζάχαρης και 1 φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά εώς ότου γίνει καραμέλα (προσέχουμε μην "αρπάξει" γιατί θα πικρίσει η καραμέλα μας) , πέρνουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε μεσα την καραμέλα .
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε μεγάλους κύβους και τα στρώνουμε πάνω στην καραμέλα .
Ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε γιά περίπου ένα λεπτό , κατόπιν προσθέτουμε την φαρίνα ,το βούτυρο και τα αλεσμένα μπισκότα και χτυπάμε για άλλα πέντε λεπτά .
Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο το ρίχνουμε στην φόρμα μας πάνω απο τα μήλα .
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά .

Σημείωση : προεραιτικά εκτός απο μήλα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγες σταφίδες .

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More